Internetová informační služba 7.5

Souhrn chyby

Chyba HTTP 403.18 - Forbidden

Zadaný požadavek nelze zpracovat ve fondu aplikací, který je pro tento prostředek nakonfigurován na webovém serveru.

Podrobné informace o chybě
ModulIIS Web Core
OznámeníBeginRequest
Obslužná rutinaASPClassic
Kód chyby0x00000000
Požadovaná adresa URLhttp://softcom.cz:80/eshop/default.asp?cls=spresenttrees&strid=4335
Fyzická cestaC:\web\shop1\eShop\default.asp
Způsob přihlášeníDosud neurčeno
Přihlásit uživateleDosud neurčeno
Nejpravděpodobnější příčiny:
  • Filtr ISAPI nebo vlastní modul změnil adresu URL, takže je nyní spouštěna v jiném fondu aplikací než původní adresa URL.
  • Rozšíření ISAPI (nebo vlastní modul) použil funkci ExecuteURL (nebo ExecuteRequest) ke spuštění v jiném fondu aplikací než původní adresa URL.
  • Používáte vlastní chybovou stránku, která je umístěna v jednom fondu aplikací, ale odkazuje na ni web v jiném fondu aplikací. Jakmile je adresa URL zpracována, služba IIS určí, že by měla být zpracována v prvním fondu aplikací, nikoli ve druhém.
  • Pro daný web je nakonfigurováno několik aplikací. Aplikace, v níž je nakonfigurováno spuštění tohoto požadavku, je nastavena ke spuštění ve fondu aplikací, který neexistuje.
Možná řešení:
  • Pokud se některá aplikace pokouší zpracovat adresu URL v jiném fondu aplikací (například při pokusu o zpracování vlastní chyby), ověřte, zda jsou aplikace i adresa URL spuštěny pokud možno ve stejném fondu aplikací.
  • Pokoušíte-li se zpracovat adresu URL vlastní chyby, která je umístěna v jiném fondu aplikací, povolte funkci přesměrování vlastních chyb.
  • Ověřte, zda fond aplikací dané aplikace existuje.
  • Vytvořte trasovací pravidlo pro sledování neúspěšných požadavků pro tento stavový kód HTTP a ověřte, zda je volána funkce ExecuteURL. Další informace o vytvoření trasovacího pravidla pro neúspěšné požadavky zobrazíte kliknutím sem.
Odkazy a další informace K této chybě dojde, pokud fond aplikací pro daný požadavek neexistuje nebo pokud filtr ISAPI, rozšíření ISAPI nebo modul HTTP volá funkci podpory serveru ExecuteURL (nebo ExecuteRequest) s adresou URL, která je nakonfigurována v jiném fondu aplikací. Z důvodů zabezpečení nemůže web v jednom fondu aplikací zpracovávat požadavky ExecuteURL s adresou URL v jiném fondu aplikací. Pokud se některá aplikace pokouší zpracovat adresu URL v jiném fondu aplikací, ověřte, zda jsou aplikace i adresa URL v případě potřeby spuštěny ve stejném fondu aplikací.

Zobrazit další informace »